2019. október 6., vasárnap

Szobai aszparágusz- MAG 2019- Ismét! - Jelenlegi ára: 500 Ft


Fagyok elmúltával postázható! Mire vársz?
Az aukció tárgya
Szobai aszparágusz mag
Szép nyári csokroba a zöldje, vagy kardvirág mellé tekerve.
Friss magokat vehetsz ebben az aukcióban,   leütöd 1db-ként és így 10 szem magot küldök.
A növény szobanövény, igénytelen, könnyen kezelhető, teleltetése pici figyelmet igényel.
Imádja a napot is jól elvan félárnyékban is, alapjában véve igénytelen, gyökerében vizet tárol, ritka bő locsolás javasolt. Tápoldatozás nyáron heti 1x, télen nem kell.
A képek a növényeket mutatják 2018 nyarán, kivéve az utolsó csokros képeken a saját virágaim láthatók csokorba kötve: krizantémmal(az egyetlen bolti a csokroban), pompás varjúhájjal, aszparágusszal, hamvaskával, babérmeggyel. : )
Vetés szabadban májustól, szobában bármikor. Vetési mélység kb 1, 5-2 cm, távolság 5-8 cm, lazább B típusú virágföldbe melyet nedvesen kell tartani. Kelési idő kb 1 hónap.
A külsö sárga/piros burkot le kell szedni vetés előtt a fekete gömbölyű magról. Rajta is maradhat, csak tépjük fel. Vetés után legyen mindig nedves a talaja, de ne tocsogjon. Húzzon a cserépre fölülről fóliát.
Keléskor fűszálra hasonlít amig meg nem jelennek rajta az oldal levelek. Eleinte lassan fejlődik. Átültetés fogható állapotban. Eleinte nagyon sérülékeny, amig nem hoz legalább 2 hajtást addig ne bolygassuk, mert lepattan a kicsi gömbölyű első gyökérgumójáról és elpusztul.
Köszi, hogy benéztél, kérlek olvad el a Saját oldalamat is!
Gyere máskor is!
 
Hozzáadva 2010-04-28 14: 15
A vetés nem bonyolult.
Az a lényeg, hogy laza földbe kell vetni nem mélyen, kb 1-2 cm:
A laza felszínt ami legyen sima de kissé morzsás, nincsen lelapogatva, letömörödve,
Az úgy jó, mert nedvesen tartja ami nagyon fontos.
Virágládában húzol kis barázdákat az ujjaddal vagy célszerszámmal, és belehinted, aztán ráhúzod a földet és óvatosan belocsolod. Ha feljön visszanyomod óvatosan a földbe. Tegyél a láda tetejére egy átlátszó pl. darálthúsos műanyag tálcát, a láda két végén nem kel llefedni járjon a levegő, de így lassabban szárad a földje. Ha kibújtak a magok és levele kialakult, akkor leveheted a fedést is.
Szabadföldi vetéskor locsolás nem feltétlen szükséges, majd jön az eső. Számára legmegfelelőbb időben csírázik. Ne aggódjunk.
Többnyire képes bárhol kikelni.
Másik módja, hogy elhinted a kert külön erre a célra tartogatott, fellazított földű részén.
De palántázni minden esetben kell.

Jelenlegi ára: 500 Ft
Az aukció vége: 2019-10-26 17:02 .