2021. január 26., kedd

Az úr Jézus Krisztus négy evangéliuma és az apostolok cselekedetei (AB) - Jelenlegi ára: 3 000 Ft

Az úr Jézus Krisztus négy evangéliuma és az apostolok cselekedetei / A VULGATA SZERINT, FIGYELEMMEL AZ EREDETI SZÖVEGRE
Káldi György fordítása nyomán rövid jegyzetekkel átdolgozva.  
ELŐSZÓ
Az Úr Jézus élete utolsó szakában mint tanítómester keresztül-kasul járta be földi hazáját, jót cselekedvén. Többször megtörtént e közben, hogy körülötte nagy sereg volt együtt, a mely látni akarta az Ő csodatetteit és hallani az Ő isteni tanításának bölcseségét.
Volt eset arra is, hogy az embereket annyira vonzotta maga után az édes Üdvözítő isteni tanítása és csodatevő hatalma, hogy megfeledkeztek földi szükségleteikről. Nem tudtak megválni Tőle s harmadnapig is elkísérték, úgy hogy nem volt mit enniök, a mikor is az Úr Jézus megszánta a sokaságot és csodálatos módon néhány kenyérrel és kevés hallal sok ezer embernek táplálékot nyújtott.
Egy részét annak, a mit az isteni Üdvözítő e földön mívelt és a mit tanított, az Ő apostolai (szent Máté és szent János) vagy az ő tanítványaik (szent Márk, mint szent Péter tanítványa és szent Lukács, mint szent Pálé) írásban is összefoglalták. Ezeket az iratokat nevezzük görögös szóval evangéliumoknak, vagyis jó, örvendetes híradásnak, mivel a régen várt Messiás eljövetelét és az üdvösségre vezető igazságnak szavát adták hírül a nemzeteknek és népeknek.  
oldalszám: 323
 Fametszetekkel illusztrált.

Jelenlegi ára: 3 000 Ft
Az aukció vége: 2021-01-27 07:35 .