2020. július 5., vasárnap

Kultfilm: Elek Judit: Tutajosok-Vérvád avagy 1 folyó emlékezete -Judaika- 65x96 cm - Jelenlegi ára: 7 000 Ft


A  Tutajosok -.   című film plakátja   grafikus: Ducki
A film eredeti / nem reprint/plakátjával egészítheti ki gyűjteményét.
A film az 1882-ben a tiszaeszlári zsidókat rituális gyilkosság elkövetésével vádoló per igaz történetét mutatja be, ahogyan Elek Judit l989-ben nyilatkozta: „ Végre 104 évvel a tiszaeszlári per után, filmen is igazságot szolgáltathatunk az ártatlanul meghurcoltaknak. ”
A perben a zsidók védelmét ellátó Eötvös Károly visszaemlékezéseinek ezt a címet adta: „ A Nagy Per – mely ezer éve folyik és még sincs vége. ”
A 25 éves születésnapját ünneplő Tutajosokat díszelőadás keretében vetítik le június 11-én, kedden este 8 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban a főszereplők és az alkotók jelenlétében. Az Uránia a díszbemutató után műsorra is tűzi az alkotást.
A Jelenkor Kiadó és a Dánielfilm Stúdió a június 6-án kezdődő, Ünnepi Könyvhétre jelenteti meg Elek Judit Tutajosok című könyvét új kiadásban, a szerző aktuális előszavával és a film DVD mellékletével együtt a MANDA kiadásában.
Elek Judit a Tutajosok című könyv új kiadásának előszavában így fogalmaz: „ Talán ezzel sikerül hozzájárulnunk ahhoz, hogy aljas érdekektől vezetett, felelőtlen emberek hazug vádakkal és hagymázos fantazmagóriákkal, minél kevesebb embert téveszthessenek meg; s hogy ez az ezer éve folyó per, amelynek még ma sincsen vége, befejeződhessen egyszer… ”
Ha más kedvence van kérdezzen és ha van feltesszük.
Több száz eredetiből válogathat!
A plakátot megbízásból tettem fel.
Személyes átvétel csak a Batthyány -téren-egyébként posta

Jelenlegi ára: 7 000 Ft
Az aukció vége: 2020-07-05 14:05 .