2020. január 28., kedd

Fehér szezám EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ! 40 DB MAG! - Jelenlegi ára: 350 Ft

Fehér szezámmag
EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ HATÁS!
DEKORATÍV!
KÖNNYEN CSÍRÁZIK!
A szezámmag akár 1 méter magasra növő lágyszárú, trópusi növény, ami a mi éghajlatunkon is beérleli magját, azonban jellemzően egyévesként funkcionál. Mivel könnyen csírázik, ezért érdemes minden évben félretenni a magokból a következő évi vetésre, így minden évben azonos minőséget kaphatunk.
A szezámmag nagyon egészséges, kiváló forrása az alábbiaknak: mangán, réz, kalcium, magnézium, vas, foszfor, cink, B1 vitamin és rostok. Előnyös az érrendszer számára, gyulladáscsökkentő hatású, segít a csontritkulás megelőzésében.
Számos édességbe és hagyományos ételeinkbe is belecsempészhetjük egészségesebbé téve azokat.
Magvetés: vethetjük közvetlenül megfelelően nedvesített szabadföldbe az utolsó fagyok után, vagy palántázhatjuk is a fagymentes időszak előtt néhány héttel. Áztassuk be a magokat vetés előtt 24 órára, majd vessük őket nedves közegbe az átmérőjük 3-4-szeresére, takarjuk le átlátszó fóliával a talajnedvesség megőrzése és a magas páratartalom érdekében (minden nap távolítsuk el egy órára a penészesedés elkerülése érdekében). Tegyük 20-25 fokos helyre. A csírázás megindulásakor a fólia eltávolítható.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!


Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2020-02-08 00:49 .