2019. július 25., csütörtök

Standard - 1055 Super - Super - Régi elektroncsöves rádió - Gyűjtők figyelmébe!!! - Jelenlegi ára: 18 000 Ft


STANDARD - 1055 SUPER - SUPER - Régi elektroncsöves rádió -
Gyűjtők figyelmébe!!!  - 
Gyártási időszak: 1938-1939.   -  Gyártási hely: Magyarország
Eladóvá vált a képeken látható igen ritka, hatalmas Standard rádió!
A készülék jelenleg üzemképtelen, felújításra szorul, de mindenképp érdemes lenne megmenteni, mivel korának egyik kimagasló tudású rádiója volt, ráadásul napjainkban ez a típus már alig-alig föllelhető!
Egy jó asztalos gyönyörű, eredeti pompájában tündöklő dobozt képes varázsolni a jelenlegi állapotból, elektromos szempontból pedig ennél sokkal rosszabb állapotú készülékeket keltenek életre a hozzáértő szakemberek, s működő állapotban ezzel a típusú rádióval bizony ma is egyedülálló élmény a rádiózás!
Erről a Standard rádiótípusról többek között ez az információ szerepel a www. nosztalgiaradio. hu oldalon :
"5+4 csöves, háromhullámsávos (R-K-H), nyolchangoltkörös, váltóáramú csúcsszuper készülék 18W-s végerősítővel (EL6), automatikus éles hangolással, varázsszemes (EM1) hangolásjelzéssel, fénymutatós óriás skálával és szabadon választható állomások nyomógombos beállításával"
Csövezése: EF6, EF8, EK3, EBF2, EM1, EB4, EF6, EL6, EZ4
Mérete: 41x64x34 cm, 20. 5 kg.
Gyártási helye: Magyarország
Gyártási időszak: 1938-1939.
Minden egyéb információ  a képeken, kérem, ezek kinagyítását, és alapos tanulmányozását! Az esetleges kérdésekre szívesen válaszolok.
Mivel a rádió egy jelenleg üzemképtelen, felújítandó kb. 80 éves, elektroncsöves készülék, így értelemszerűen a 80 évvel ezelőtti érintésvédelmi szabályok szerint gyártották, továbbá magas anódfeszültségek is előfordulnak, így a felújítását, javítását csak szakképzett ember végezheti biztonságosan, minden egyéb esetben életveszélyes helyzet állhat elő!!!
A felújítást követő használatbavétel előtt mindenképp szükséges szakemberrel arról is mindenképp egyeztetni, hogy egy ilyen korú és jellegű készülék üzemeltetése során mik az alapvető életvédelmi, érintésvédelmi,   biztonságtechnikai és tűzvédelmi szempontok, amikre okvetlenül figyelni kell!!! ( Pl. biztonsági leválasztó transzformátor használata! )  A Vevő a vásárlás tényével a fentieket tudomásul veszi, és a fentiek betartásáért minden felelősséget a továbbiakban Ő visel.
Kizárólag személyes átvétel, postázást nem vállalok, budapesti átvételi lehetőség a Belvárosban, egyeztetett időpontban!
Magánszemélyként garanciát nem tudok adni, ennek tudatában licitáljon!
A képeken látható termék kerül értékesítésre, az ott látható állapotban, minőségben!
Kérem licitálás előtt a fotók alapos tanulmányozását!
Ha bármilyen kérdése van, szívesen válaszolok rá a licitálás előtt!
Kérem a nyertes licitálót, hogy a Vatera által megadott elérhetőségemen 2 napon belül jelentkezzen és az üzletet egy hét alatt bonyolítsuk le.
Ha ennek nem tud eleget tenni, kérem ne licitáljon, licitet nem törlök!   Köszönöm!


Jelenlegi ára: 18 000 Ft
Az aukció vége: 2019-07-28 20:00 .