2016. szeptember 24., szombat

Havas hegyi Fonott Copf vad zöld puerh TEA (50g) - Jelenlegi ára: 1 490 Ft

Yongde Havas Hegyi ősi vad teafa Fonott (kézműves) zöld Puerh tea (50g).
A levelek több száz éves vad tea fákról származnak (nincs műtrágya, permetszer, stb. szennyezés... 100% BIO).
Yongde ősi fák a világ egyik legmagasabban fekvő érintetlen teaerdőjét alkotják 2, 200-3, 430 méteres tengerszint feletti magasságban.
A tea fonási eljárás a Qing és Ming dinasztiákig nyúlik vissza, és egy titokzatos kisebbség, Lisu, a mai napig fenntartja ezt a hagyományt. A több száz éves teafákról származó friss tealeveleket a mai napig a hagyományos eljárással dolgozzák fel (hervasztják, fonják, szárítják). Minden egyes fonott "tea copf" egy-egy kézzel készült remekmű. A fonást követően a napon szárított tealeveleket kőnehezékkel préselik lepénybe.
Elkészítése:  2-3 tea copf kell 1 liter teához. A víz hőfoka lehetőleg 85C° körüli legyen. Majd rövid áztatás (pár perc) után leszűrhető. Ezután újból fel lehet önteni a tealeveleket 1 liter vízzel, és egy pár perc várakozás után megint lesz 1L teánk, ami csak kevéssé marad el ízben és hatóanyagban, mint az első felöntés. Majd, leszűrést követően akár harmadszor is felönthetőek a tealevelek újabb 1L vízzel! Tehát, ha pl. csak kétszer önti fel a tealeveleket 1-1 liter vízzel (majd eldobja), még akkor is csak 75Ft -jába esik 1 liter csúcsminőségű tea (ami magas antioxidáns és természetes!!! ásványi anyag tartalmával többet ér, mint egy multivitamin tabletta)!
A puerh tea lehet nyers/zöld (sheng), vagy mesterségesen érlelt/sütött (shu), a feldolgozás módjától függően. A Sheng puerh a tea oxidáció mértékét tekintve nagyjából a zöld teának felel meg.
A zöld puerht jellemzően egyáltalán nem sütik, csupán megsodorják, majd napon szárítják és lepénybe préselik. Az így beállított tea zöld tea, de a végső lezár� �sa, konzerválása elmarad, a tea lassan,! nagyon lassan, de tovább fermentálódik. Akár a sajt, akár a bor. A nyers puerh élete elméletileg végtelen, egy nagy formátumú tea minimum 20-30 év alatt válik elvárhatóan éretté és elérhetetlenül drágává (ekkorra egyes teák akár egy autó árával is vetekszenek), de ekkor még korántsem zárult le az élete.
A puerht a kínai közvélekedés gyógyszerként tartja számon. A hagyományos kínai orvoslás többek között súlycsökkentő, csontritkulást, szív és érrendszeri betegségeket megelőző szerként említi. A puerh teát ma is a daganatos megbetegedések és általában az öregedés ellenszereként tartják nyilván, kiemelik gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, központi idegrendszert stimuláló hatását.
A vad tea erdőben nő. Sötét, sűrű erdei környezetben. Ennek eredményeként levelek csak a fa legtetején vannak, míg a fa alsó részén alig vannak levelek. Hála a kevesebb levélnek, a leve lek ásványi anyag tartalma nagyon magas. A puerh elsődleges ásványianyagforrás. Cink, kálium, foszfor, réz, alumínium és fluor tartalma kitüntetett helyet biztosít neki.  A tealevél az erdőben nagyon lassan növekszik, ezért a sejtek nagyon kis méretűek. Éppen ezért a vad tea íze nagyon vastag, mint az ehető vadon élő növények.  A teákhoz képest kiugróan magas a polifenol és antioxidáns tartalom (42 mg/kg). Ez a legtöbb teában 25mg körül marad. Antioxidáns és polifenol tartalma még a zöld teák között is bajnokká avatja.
Óriási előnye a vadon termő puerheknek, hogy környezeti károsodástól megkímélt területen nőnek, vegyszereknek, káros anyagoknak nyomát sem találjuk bennük.
Mélyen a hegyekben a helyi lakosok vad teát isznak, mint a hagyományos orvoslás, annak érdekében, hogy fenntartsák jó egészségi állapotukat (mondanom sem kell, hogy nem 60 év az átlagos élettartam).
A ta laj ásványi összetétele is nagyban befolyásolja ! a tea ízét, testességét.
A vörös talaj tényező: A hegyekben a lehullott tea levelek felhalmozódnak a földön. Ezek a száraz levelek egy csomó ásványi anyagot tartalmaznak. Ahogy telik az idő, a mikroorganizmusok felbontják ezeket. Az eső által a lebontott levelek beleolvadnak a talajba. A tea fák ezután felveszik az extra ásványi anyagokat a földből. Ezen oknál fogva (is) a hegyi tea mindig jobb ízű, mint a szántóföldi tea.
A magas hegyi tea: A nagy magasság nem csak a Puerh, hanem mindenféle teának, vagy akár zöldségnek és gyümölcsnek jót tesz. A tea fák erősebb napsütést élvezhetnek nappal, és hűvösebb hőmérsékletet az éjszaka folyamán. Ilyen szélsőséges időjárási körülmények között a tealevelek több hasznos anyagot képesek előállítani, amit a hűvös éjszaka folyamán jobban megtartanak. Végül, egy nagyon gazdag ízű, erős utóízzel rendelkező tea fejlődik.
Puerh teá t érdemes egyszerre nagyobb mennyiségben vásárolni.
 - A tea értéke idővel egyre csak nő
 - Nincs szavatossági ideje, sőt...
 - A tea minősége a kor előrehaladtával csak nő
 - Évről évre újabb és újabb ízek törnek felszínre a teából
 - Az idő, a természetes, szabad levegőn történő lassú fermentálási folyamat (a tea otthon van a polcon) eredményeként, mesterségesen nem előállítható, kivételes minőségű és aromájú teát alkot. Hosszú évek elteltével Ön egy gépileg, mesterségesen utánozhatatlan ízvilágú teával lesz gazdagabb (ami ekkorra már horribilis árú lesz).
Próbálja ki, ilyet még nem ivott az biztos! Lepje meg egy-egy kis zacskó teával szeretteit, barátait, barátnőit. Biztosan nem ittak még ilyet! Egy igazán ritka kulináris élménnyel gazdagíthatja saját, és/vagy szerettei életét. Az Élet erről szól... minél több dolgot megélni, kipróbálni. .. adni, boldoggá tenni... és akkor már elmondh! atja magáról, nem élt hiába!

Jelenlegi ára: 1 490 Ft
Az aukció vége: 2016-10-15 10:45 . Havas hegyi Fonott Copf vad zöld puerh TEA (50g) - Jelenlegi ára: 1 490 Ft